Gezonder Nu
Image default
Voeding

Keukenmachines getest, dit zijn de beste 3

Keukenmachines getest, dit zijn de beste 3

  1. Beste keukenmachine: Bosch MultiTalent 8

De Bosch MultiTalent 8 keukenmachine is een capabele keukenmachine die veel waar voor zijn geld biedt. Toen we hem op de proef stelden, waren we onder de indruk van de soepele bediening en het enorme assortiment hulpstukken spreekt voor zich.

Deze Bosch keukenmachine wordt geleverd met een degelijk staafmixerhulpstuk dat goed stand hield bij het maken van soepen en smoothies. Er is ook een mini-hakmolen die perfect is voor het maken van dressings, het hakken van knoflook en kruiden of het verwerken van kleinere hoeveelheden ingrediënten. De garde is een standaard voor lage-in standmixers en heeft zich goed gehouden bij het maken van cake en brownies. Er is zelfs een citruspers voorhanden.

Andere pluspunten zijn de grote kom waarin je meerdere bosjes champignons kunt doen en meer dan genoeg uien voor elke maaltijd. Hij heeft stevige hak-, snij- en snijschijven die op hun plaats worden gehouden door een frame zodat ze niet wiebelen tijdens het snijden, en het inzetstuk in de invoergoot kan ook worden gebruikt om vloeistoffen af te meten.

Schoonmaken is eenvoudig omdat alles in de vaatwasser kan, en we waren onder de indruk van de draagtas waarin alle hulpstukken netjes zijn opgeborgen. Je kunt online ook meer hulpstukken kopen, om je MultiTalent nog meer multitalent te maken!

2. Kenwood MultiPro Express Food Processor

Multi van naam en van aard, als u een keukenmachine wilt die bijna elk onderdeel van uw bereiding aankan, dan is dit ‘m. De MultiPro Express foodprocessor wordt geleverd met een enorme hoeveelheid functionaliteit en kit – dus er is een tool voor bijna elke voedselbereiding taak, maar je moet wel een plek vinden om het allemaal te plaatsen.

Naast een ingebouwde weegschaal en een weegplaat heeft de Kenwood keukenmachine diverse snij- en raspschijven, een mesmes, een deegmes, een garde, een vouwmes, een minikom, een molen, een blenderkan en zelfs een citruspers voor direct klaargemaakte jus.

Het heeft een hoofdkom van drie liter – met de optie van een ‘mini’-kom van 1,6 liter die erin past. Hoewel de hakkom vrij groot is, vonden wij dat deze moeite had wanneer deze voor meer dan de helft gevuld was, en alles wat boven dit punt kwam, had moeite om de messen te bereiken.

Er is een draaiknop voor de verwerkingssnelheid en een puls. Het assortiment messen is geschikt voor zowel de enthousiaste chef-kok als voor degenen die graag in batches koken. In de extra brede invoerbuis past elke groente zonder eerst veel te hoeven hakken. Andere opvallende kenmerken zijn een 30 minuten eco-modus en een opbergvak voor de messen, zodat ze zo scherp mogelijk blijven.

De garde en de vouwklopper zijn bijzonder slim ontworpen – beide passen op de spindel in het midden van de kom en werken met het deksel op zijn plaats – wat betekent dat de inhoud wordt opgeklopt of gemengd zonder rommel op het werkblad. Het is ook snel – onze eiwitten hadden minder dan een paar minuten nodig om stevige pieken te vormen.

3. Magimix 4200XL

Als u het gebruik van uw keukenmachine voor kleine of middelgrote hoeveelheden altijd hebt uitgesteld omdat u na afloop een berg afwas zou moeten doen, is de Magimix Keukenmachine 4200XL de slimme oplossing waarnaar u op zoek was. Hij wordt geleverd met drie in elkaar schuivende kommen, wat betekent dat u kruiden of mayonaise kunt maken in de minikom of groenten kunt versnipperen in de middelgrote kom zonder de grote kom te hoeven afwassen.

Het is echter veel meer dan de Russische pop van processors. Wat net zo bijzonder is, is dat u niet bij elke taak de snelheid hoeft te kiezen die u wilt gebruiken, dat doet hij voor u. Dus niet meer aan jezelf twijfelen of over-processen. Een ander verschilpunt is de BlenderMix-ring die helpt om soepen en sauzen gladder te maken, en de mogelijkheid om accessoires toe te voegen om de functies uit te breiden, hoewel er al een deegmes, mesmes, mini-mes, een garde, vier schijven, spatel en opbergbox aanwezig zijn.

Tijdens de tests leverde de 4200XL steeds uitstekende resultaten, ongeacht de taak. Uien en selderij werden gelijkmatig gesneden in de midi-kom (zonder dat er iets in de hoofdkom terechtkwam), waardoor een haktaak van 10 minuten in 30 seconden werd verwerkt. Daarna konden we de middelgrote kom uitnemen, de garde in de grote kom plaatsen en drie eiwitten toevoegen. Na ongeveer vijf minuten waren de eiwitten licht en luchtig en was het volume zo groot geworden dat de kom gevuld was.

Ook bij het gebruik van het mes in de hoofdkom om groentesoep vloeibaar te maken, ging het goed. De BlenderMix-ring zorgt ervoor dat de vloeistof naar het mes wordt afgebogen in plaats van in het deksel van de processor te spatten, zodat de soep na twee minuten glad was. Een ander voordeel is dat de kom hete vloeistoffen kan mengen, zodat het niet nodig was de soep eerst tot kamertemperatuur te laten afkoelen. Een laatste reden om hem te kopen is dat hij vaatwasserbestendig is.