Gezonder Nu
Image default
Voeding

Lager cholesterolgehalte smoothies

Als je vaak last hebt van een te hoog cholesterolgehalte dan vind je het vast en zeker belangrijk te zorgen dat het gehalte niet te hoog wordt en je daarnaast lekker maar gezond eet en drinkt. Een heerlijk ontbijt of tussendoortje is een smoothie! Deze kan je maken met een blender of een speciale smoothie maker die vaak extra accessoires heeft speciaal voor het maken en drinken van je eigen gemaakte smoothies.

Wat kun je zoal in een Smoothie doen?

Om een gezonde smoothie te maken voor mensen met een hoog cholesterolgehalte moet ja natuurlijk denken aan ingrediënten die voedzaam en een cholesterol verlagende werking hebben. De beste smoothies is een mix van ingrediënten met allerlei verschillende soorten groenten, fruit, noten, yoghurt of andere zuivelproducten en meer. Naast de cholesterol verlagende werking is het enorm voedzaam en boordevol met allerlei verschillende vitamines die heel erg gezond zijn!

Smoothiemaker of een blender?

Als je nog nooit zelf smoothies hebt gemaakt dan heb je waarschijnlijk geen smoothiemaker in huis. De meeste mensen hebben wel een blender in huis voor bijvoorbeeld het snijden van groenten. Een blender is in prinipe ook geschikt om smoothies mee te maken. Wel mis je soms wat accessoires en is het apparaat is minder krachtig. Een smoothiemaker is soms ook voorzien van een ice crusher zodat je eenvoudig ijs aan je drankje kunt toevoegen en vaak heeft de smoothiemaker een schenkbeter of een meeneem beker zodat je de smoothie eenvoudiger kunt nuttigen of meenemen naar school of je werk.

Tips als je toch een blender gebruikt:

– Ijsblokjes maken: De blender kan de harde ijsblokjes niet verwerken. Je kunt ze in een plastic zakje doen en daarna even inwikkelen in een theedoek. Vervolgens kun je dit met een deegrol kapot maken zodat je toch ijs aan je drankje kan toevoegen.

– Ingrediënten koel bewaren: Voordat je begint met het maken van de smoothie zou je de ingrediënten koel in de koelkast of kelderkast kunnen bawaren. Hoe kouder ze zijn hoe kouder de drankje ook is. Wil je bijvoorbeeld een brocolli toevoegen dan leg je die even kort voor je een smoothie gaat maken in de koelkast zodat hij een beetje kouder kan worden.

smoothie makersmoothie makerDetected language : English