Gezonder Nu
Image default
Aandoeningen en ziekten

niet-spoedeisend ziekenhuisvervoer

Er zijn verschillende soorten steegjes en het is belangrijk om alle opties te overwegen en een beslissing te nemen op basis van uw individuele behoeften.

De meeste rolstoelvervoerdiensten zullen u het gedoe besparen om een ​​patiënt van het gazon of huis naar de auto te vervoeren. Deze service omvat ook het vervoer van de patiënt van de voordeur naar de voordeur van de gewenste bestemming.

Dit is een must voor elk voertuig met een rolstoel. Als u het moeilijk vindt om met uw stoel in en uit uw gekozen auto te manoeuvreren, zult u elke dag worstelen. Maar hoe steil is de oprit om in de auto te komen? De meeste rolstoelvoertuigen hebben een lagere vloer, waardoor er meer hoofdruimte in het voertuig is, evenals een minder steile helling om in het voertuig te stappen. Je kunt ook op zoek naar een auto met een verlaagde ophanging, waardoor het in- en uitstappen makkelijker wordt. Je kunt je ook een auto voorstellen met een lift in plaats van een hellingbaan. Het nadeel van deze voertuigen is dat ze meer kosten, maar in sommige gevallen maakt het gemak ze een waardevolle investering.

Hoe u de beste rolstoelhelling voor uw behoeften kiest. Voor rolstoelgebruikers die kunnen wisselen tussen een rolstoel en een autostoeltje, zou een aanpassing aan een standaard auto een beter en goedkoper alternatief zijn. Indien u meer informatie wenst over automatische correcties voor personen met een handicap in België, neem dan contact op met Mobility4all.

Spoedeisend ziekenvervoer is alleen beschikbaar voor patiënten met een klinische noodzaak. De noodzaak wordt beoordeeld door de Dienst Patiëntenvervoer, die beoordeelt of u in aanmerking komt. Om in aanmerking te komen voor gratis niet-spoedeisend ziekenhuisvervoer moet u een klinische indicatie hebben. 

Transport: Rolstoelhellingen zijn meestal onhandig gevormd, probeer ze altijd te passen voordat u koopt voor de afstanden die u waarschijnlijk moet dragen. 

U zult merken dat de meeste draaibare autostoelen 360 graden draaien en sommige slechts 180 graden. Het belangrijkste verschil is dat de 360° rotatie van het zitje heen en weer is, terwijl de 180° rotatie maar in één richting is, maar je kunt het draaien om het op- en afstappen gemakkelijker te maken voor het kind. van de stoel.

Een andere optie is om elektronische bedieningshendels en hydraulische bedieningshendels te installeren.

https://www.mobility4all.be/