Gezonder Nu
Image default
Thuisgezondheid

Wat moet je weten over voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn stoffen die je kunt nemen om bepaalde voedingsstoffen goed te maken die je mogelijk niet in je dieet krijgt. Ze zijn geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet, maar eerder een aanvulling daarop. Voedingssupplementen zijn zonder recept verkrijgbaar. Vervolgens kunnen ze worden gebruikt als aanvulling op het routinematige beheer van veel voorkomende gezondheidsproblemen. Voedingssupplementen zijn er in een grote verscheidenheid aan ingrediënten, vormen en doeleinden. Je kunt bijvoorbeeld een magnesium supplement, calcium supplement, vitamines en nog veel meer vinden. Voedingssupplementen zijn er in vele vormen, waaronder tabletten, capsules, zachte gels, gel caps, vloeistoffen of poeders.

Soorten voedingssupplementen

Er zijn twee basistypen voedingssupplementen: vitamines en mineralen en kruidengeneesmiddelen. Vitamine- en mineralensupplementen omvatten calcium, ijzer, zink, vitamine C en vitamine D. Je lichaam heeft deze voedingsstoffen nodig om gezond te blijven, maar ze zijn vaak moeilijk uit voedsel alleen te halen. Het kan zijn dat je extra vitamines nodig hebt als je ziek bent of als je niet elke dag genoeg groente en fruit eet. Daarnaast vind je supplementen in de vorm van afslank producten. Deze producten zijn meestal gemaakt van kruiden. Zorg ervoor dat je hun etiketten controleert voordat je voedingssupplementen inneemt. De etiketten vertellen je wat er in het product zit, hoeveel het bevat, hoe je het veilig kunt gebruiken en wanneer je contact moet opnemen met je arts of apotheker voor advies over het gebruik ervan.

De voordelen van voedingssupplementen

De voordelen van voedingssupplementen zijn afhankelijk van het soort supplement dat je consumeert. Ze kunnen je helpen om aan je dagelijkse voedingsbehoeften te voldoen. Met het drukke leven dat we tegenwoordig leiden, is het vaak moeilijk om alle voedingsstoffen die we nodig hebben alleen uit voedsel te halen. Supplementen zijn een handige manier om eventuele hiaten in je voeding op te vullen. Ze kunnen de atletische prestaties verbeteren door je meer energie te geven of te beschermen tegen spierkrampen. Bovendien kunnen ze het risico op bepaalde ziekten, zoals hartaandoeningen en kanker, helpen verminderen door het cholesterolgehalte en de bloeddruk te verlagen. Als je supplementen gebruikt om af te slanken, helpen ze je om je lichaamsgewicht te verminderen en vet te verbranden. Als gevolg hiervan kun je snel slanker worden.

https://optiphar.com/nl-be/