Gezonder Nu
Image default
Fitness

Wat zijn de voordelen van fietsen voor het lichaam?

Het voordeel van tweedehands elektrische fietsen wordt hieronder besproken. Benieuwd naar wat fietsen met jouw lichaam doet? Hieronder lees je hoe je lichaam in vorm blijft door flink erop los te fietsen!

De meeste mensen vinden het belangrijk om een goede conditie te hebben opgebouwd. Ze willen een paar keer per week sporten om zo in vorm te blijven. Dit doen ze door de sportschool op te zoeken, of door buiten te gaan hardlopen. Sporten blijft echter voor velen een ‘moetje’, omdat ze vinden dat ze hun tijd veel beter zouden kunnen besteden. Een oplossing voor dit probleem is simpel: door een paar keer week buiten te fietsen, kan je ook je lichaam wat strakker krijgen. Je kan dan genieten van de mooie natuur, maar je zal merken dat je kleding geleidelijk ook wat losser gaan zitten. Ben jij nu onwijs benieuwd naar de voordelen van fietsen? Lees dan snel verder, en voor je het weet ben jij een paar kilootjes lichter! 

Zeg gedag tegen ziektes

Een groot voordeel van fietsen op een stalen ros of op een van de vele tweedehands elektrische fietsen die op de markt zijn, is dat je minder vatbaar bent voor ziektes. Je immuunsysteem krijgt een flinke boost als je een paar keer week de hort op gaat met je fiets. Zo krijgen diabetes en hart- en vaatziekten minder grip op je! 

Leun achterover, en ontspan

Stress is iets wat steeds meer mensen ontwikkelen. Een burn-out ligt al snel op de loer, en dat is zonde. Je bent als het ware opgebrand. Het is dus van cruciaal belang dat je af en toe een stapje terugdoet en wat tijd voor jezelf neemt. Fietsen is een sportieve activiteit, maar het feit dat je ook kan genieten van de natuur en de buitenlucht zorgt ervoor dat je stressniveau aanzienlijk vermindert. Je maakt diverse gelukshormonen aan zoals serotonine, en deze hormonen zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel zit. 

Een betere nacht

Slaap is ontzettend belangrijk voor het menselijk welzijn. Het zorgt ervoor dat je brein even kan uitrusten van alle prikkels. Op deze manier raak je niet eindeloos vermoeid van je veranderende omgeving en van de mensen om je heen die maar tegen je aan blijven praten. Het feit dat veelvoudig fietsen ervoor kan zorgen dat je in de nacht beter slaap kan vatten, is dus ontzettend waardevol! 

Een social bezigheid waarbij je ook nog afvalt

Je kan tijdens het fietsen leuk contact onderhouden met je omgeving. Trommel die oude vriendin op die je al jaren niet gesproken hebt (vanwege jullie drukke levens), en ga eens een rondje buiten fietsen. Je leert elkaar op deze manier pas echt kennen. Aan het einde kan je eventueel naar een restaurantje of café gaan, maar als je fietsen vooral om het afvallen doet, is dat minder verstandig. Smeer die volkoren boterhammen thuis en neem ze mee op jullie fietstocht. Je zal zien dat de kilo’s eraf vliegen als je aan dit regime vasthoudt. Natuurlijk mag je af en toe nog weleens valsspelen door een koekje bij de koffie te nemen, maar op lange termijn zal je merken dat je een stuk fitter wordt en dat je lichaam een stuk gezonder wordt!