Gezonder Nu
Image default
Onderwijs

Verschil tussen reiki en magnetisme: welke past het beste bij jou?

Reiki en magnetisme zijn twee termen die vaak worden genoemd in verband met hands-on healing of pijnverlichting. Hoewel deze twee op elkaar lijken, verschillen ze aanzienlijk in hun oorsprong ​​en werking. Weet jij nog niet zeker of je magnetiseur wilt worden of dat je reiki wilt leren? Dan is dit artikel iets voor jou!

Wie zijn ze: een magnetiseur of een Reikimaster?

Het basisidee achter een magnetiseur en een reiki beoefenaar is hetzelfde: ze kanaliseren energie om het fysieke en emotionele lijden van anderen te verlichten, en in sommige gevallen zelfs te genezen. Deze energie is ambitieus van aard en zuivert de persoon van negatieve energie. De persoon ontvangt de helende energie zodat hij aan zijn eigen heling kan werken. De magnetiseur en de reikimaster werken echter niet op dezelfde manier. 

Reiki

Reiki is een methode die tot doel heeft om de energie die in het universum aanwezig is te richten op een specifiek persoon. De energie van de patiënt en de energie van het universum worden alleen gecommuniceerd via de reikimaster. In dit ruilsysteem levert het noch zijn eigen energie, noch stuurt het de zorg. De energie zal de patiënt binnenkomen en zich verspreiden, zonder onderscheid op de onderliggende oorzaak, of deze nu psychisch of fysiek is.

Magnetiseur

De magnetiseur daarentegen bezit een magnetisme dat hem in staat stelt om zichzelf te genezen met behulp van zijn eigen energie. Het is een zender van helende energie in plaats van alleen een kanaal voor energie. Hij zal daarom zijn eigen middelen gebruiken om een ​​patiënt te ontlasten. Hetzelfde geldt voor iemand die zijn energie niet al het werk laat doen. Zijn primaire doel is meestal om de pijn te verlichten. Vervolgens gaat hij verder op zoek naar zowel de energetische als de mechanische wortels van het probleem. Na de behandeling komt er wat energie vrij. Het eerste effect is snel. Het kan onmiddellijke pijn verlichten. Genezing kan langer duren.

Magnetisme versus reiki: complementaire verschillen

Magnetisme is aangeboren, terwijl reiki aangeleerd kan worden door middel van een reiki master opleiding. Je moet reiki leren om het goed onder de knie te krijgen. Een reikimaster zal zijn kennis en beheersing van energie channeling overdragen aan de mensen die het willen leren. Reiki is een techniek die geen speciale vaardigheden vereist. Hoewel het niet kan worden onderwezen, kan magnetisme worden ontwikkeld. Het komt regelmatig voor dat dit geschenk van generatie op generatie wordt doorgegeven.