Gezonder Nu
Image default
Zintuigen

De nieuwe 500 Icon is een stijlicoon

Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van de Jolly Spiaggina en die van de Fiat 500 hebben de creatieve teams van Garage Italia en Pininfarina een eerbetoon ontworpen op basis van de Fiat 500C. Met een gelimiteerde oplage van 1.958 stuks is de nieuwe “Spiaggina ’58” meteen een cultobject dat het geheim van het succes van de Fiat 500 bevestigt: zijn kracht om te blijven groeien, dankzij de 30 speciale reeksen die elkaar de afgelopen 11 jaar hebben opgevolgd.

De zomer van 1958. Een lichte bries waait rond de kust van Capri en streelt de rompen van de luxueuze jachten die in de haven liggen aangemeerd. Op de kade wacht de exclusieve 500 Jolly, beter bekend als de “Spiaggina”, zijn illustere gasten op voor een rondrit in het bruisende nachtleven van het “Dolce Vita”.

De zomer van 2018. Precies op de verjaardag van de Fiat 500 maakt de iconische “Spiaggina” zijn elegante herintrede in de befaamdste resorts van Europa. Het 500-model wordt door Fiat nieuw leven ingeblazen met de nieuwe speciale reeks “Spiaggina ’58”, die in een beperkte editie van 1.958 stuks wordt geproduceerd, een eerbetoon aan het geboortejaar van de eerste “Spiaggina”, met bijzonder stijlvolle designkenmerken en een rijkelijke standaarduitrusting.

Dit is het eerste van het dubbele eerbetoon waarmee Fiat zowel de verjaardag van de iconische 500 als de 60e verjaardag van zijn eerste speciale reeks viert, de onvergetelijke 500 spiaggina uit 1958. Het tweede “geschenk” voor deze speciale dubbele verjaardag is een video op de tonen van het lied “Volare”, de blijvend populaire Italiaanse klassieker die eveneens in 1958 werd uitgebracht. Met in de hoofdrol natuurlijk de nieuwe 500 “Spiaggina ’58”.

High-tech en connected

Bij het ontwerpen van de eerste ‘elektrisch geboren’ auto van de Groep, creëerden de FCA ingenieurs een nieuwe structuur rond de elektromotor, waarin nieuwe besturings-, veiligheids- en entertainmenttechnologieën werden geïntegreerd. Het resultaat is een auto met de beste dynamische prestaties in zijn klasse, wendbaar en leuk om te rijden, comfortabel, stil en altijd verbonden ofwel connected. Met het nieuwe UConnect 5-infotainmentsysteem, beschikbaar met een 7 “-scherm in de Passion-versie en 10,25” in de Icon, kun je een aangepaste interface maken en zelfs het geavanceerde spraakherkenningssysteem gebruik dat handsfree wordt geactiveerd door “Hey Fiat” te zeggen. Connectiviteitsfuncties worden mogelijk gemaakt door de nieuwe UConnect Box, die toegang biedt tot de “UConnect Services” van de New 500.
Deze connectiviteitsdiensten zijn meestal voorbehouden aan hogere segmenten, maar voor het eerst maakt Fiat ze toegankelijk op een auto uit het A-segment, met functies die specifiek zijn ontwikkeld voor de wereld van elektrische auto’s. Bijvoorbeeld ‘Dynamic Range Mapping’, om op de kaart de omvang van het gebied waar u naartoe kunt rijden weer te geven (rekening houdend met de maximaal mogelijke afstand op basis van het resterende bereik). Met de Fiat-app kunt u niet alleen de oplaadpunten in de buurt bekijken, maar op de kaart wordt ook een grafische indicatie weergegeven van de oplaadpunten die u kunt bereiken met het huidige laadniveau van de batterij. De kaarten worden altijd up-to-date gehouden. Met de ‘My Car’-service kan de conditie van de auto op afstand via de Fiat app gecontroleerd worden, met directe controle van diverse parameters, variërend van bandenspanning tot onderhoudsschema. ‘My Remote’ stelt klanten in staat om het laadniveau van de batterij op afstand te controleren; het opladen van het voertuig te plannen; zoeken naar de dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten en rechtstreeks te betalen vanaf hun mobiele telefoon, de exacte locatie van de auto te vinden; vergrendelen en ontgrendelen van de deuren; lichten aan en uit te doen; het airconditioningsysteem aan te zetten, en dat allemaal rechtstreeks vanaf hun smartphone.

De New 500 naar niveau 2 autonoom rijden
De elektrische New 500 is ontworpen als de ideale urban auto. Vanaf het begin is er rekening gehouden met elk aspect van de interactie met de stad, te beginnen met veiligheid, d.w.z. 360°-bescherming. De 500 is daarom uitgerust met Advanced Driver-Assistance Systems (ADAS), waardoor het gemakkelijker, veiliger, eenvoudiger en leuker is om te rijden. De nieuwe 500 is tevens de eerste auto in zijn segment die is uitgerust met autonoom rijden op niveau 2. Maar de FCA-ingenieurs stopten daar niet. Hun doel was om de technologie menselijker te maken door specifieke oplossingen te implementeren die op maat gemaakt zijn voor de 500: van geavanceerde rijhulpsystemen om de auto in lengterichting en lateraal te besturen tot sensoren die detecteren of de bestuurder de handen aan het stuur heeft. Het monitoren van het risiconiveau is daarom veel nauwkeuriger, wat betekent dat we de automatische waarschuwingen minder opdringerig kunnen maken. En er is meer: ​​‘Lane Centering’ houdt de nieuwe 500 in het midden van de rijstrook, terwijl ‘Urban Blind Spot’ ultrasone sensoren gebruikt om dode hoeken te controleren en te waarschuwen voor obstakels met een driehoekig waarschuwingslampje op de buitenspiegel. Tegelijkertijd bieden de elf  360°-sensoren een dronezicht om zo obstakels te vermijden bij het parkeren of bij het uitvoeren van complexe manoeuvres.

Fiat Private Lease

Het private leasen van een Fiat wordt steeds populairder. Bij private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. 

Fiat 500 Private Lease

Via Fiat 500 Private Lease is het mogelijk om de nieuwe Fiat 500 Hybrid te rijden voor een vast bedrag per maand. De Fiat 500 Hybrid is zuiniger en milieuvriendelijker dan voorheen.

Fiat Panda private Lease

De nieuwe Fiat Panda heeft een rijke uitrusting gekregen en talrijke technische innovaties. De hybride motoren garanderen een lage C02 uitstoot en zuinig brandstofverbruik. Via Fiat Panda Private Lease is het mogelijk om voor een laag maandbedrag in een hele praktische stadsauto te rijden.  

500X

De 500-naam wordt tegenwoordig vooral gebruikt om de exclusievere Fiat-lijn mee aan te duiden. Desalniettemin zijn het front en de grille van de Fiat 500X schatplichtig aan de iconische A-klasser. En ook het interieur roept er herinneringen aan op. Fiat 500X Private Lease is vanaf de lancering snel groeiend.

Tipo

Het uiterlijk van de nieuwe Fiat Tipo is volledig opgefrist en oogt moderner, eleganter en dynamischer. De nieuwe voorkant heeft een vernieuwde grille met het nieuwe Fiat-logo en Fiat-belettering. De lampen zijn opnieuw ontworpen en hebben full LED-technologie. Voordelig in een Tipo rijden kan via Fiat Tipo Private Lease

Private Lease

Fiat modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Fiat Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Wil je leasen, maar heb je nog geen idee welke auto bij je past? Een Private Lease Vergelijker biedt dan uitkomst. Filter in de private lease-vergelijker op verschillende categorieën. Bepaal bijvoorbeeld je budget, de looptijd, het aantal deuren en het aantal kilometer dat je verwacht te rijden. Je ziet nu precies welke auto’s aan jouw wensen voldoen.

Regelmatig hebben aanbieders scherpe aanbiedingen. Het is de moeite waard om dit goed in de gaten te houden want een korting van €20 per maand levert je, bij een looptijd van 60 maanden, een totaalvoordeel op van € 1.200. Maar is een goedkope deal ook daadwerkelijk een goede deal? Dit is helaas zeker niet altijd het geval. Contractvoorwaarden zoals een strenge opzegvoorwaarden of een hoge meerprijs per kilometer kunnen een private lease aanbieding toch minder aantrekkelijk maken.